Talon maalaus korkealla laadulla

Toimimme Jyväskylästä käsin Keski-Suomessa, Etelä-Suomessa, Pohjanmaalla sekä Pirkanmaalla

Jos talosi julkisivu näyttää näivettyneeltä, uusi maalipinta piristää sitä hetkessä! Palveluihimme kuuluu ammattitaidolla toteutettu talon ulkomaalaus niin omakotitaloihin, paritaloihin kuin rivitaloihinkin. Maali paitsi suojaa puuverhoilua, se myös saa talon näyttämään jälleen uudenveroiselta ja puhaltaa siihen uutta henkeä. Meidän toteuttamanamme talon ulkomaalaus sisältää aina tarkat suojaukset, maalattavan pinnan huolellisen puhdistuksen ja tarvittaessa homesuojakäsittelyn.

Jos haluat talon ulkomaalauksen yhteydessä vaihtaa talon väriä tai sävytystä, niin autamme värivalintojen tekemisessä. Uuden maalisävyn valintaan vaikuttaa suuresti talon vanha väri – vaaleaa on helppo tummentaa, mutta tumma talo voi olla haastava maalata vaaleaksi tai värikkääksi.

Jyväskylä ja Keski-Suomi ovat pääasiallista palvelualuettamme mitä tulee talon julkisivun maalaukseen, mutta työskentelemme joustavasti aina Pohjanmaata, Pirkanmaata ja Etelä-Suomea myöten. Mikäli talon ulkoverhous on hyväkuntoinen eikä vaadi uusintaa, on julkisivun maalaaminen nopea keino tuoda uutta ilmettä koko talolle.

Talon maalaus

Milloin talon ulkomaalaus on ajankohtaista?

Talon ulkomaalaus suositellaan tehtäväksi 5–10 vuoden välein tai silloin, kun maalipinta alkaa osoittamaan rapistumisen merkkejä. Suomen olosuhteissa talot ovat vuorotellen alttiina kosteudelle, pakkaselle, auringonpaisteelle kuin tuulellekin, ja kaikki nämä yhdessä kuluttavat talon julkisivua ajan saatossa. Koska talon maalaus suojaa seinäpintoja esimerkiksi estämällä vettä imeytymistä seinärakenteisiin, on maalipinnan tärkeää olla ehjä. Siten siisti julkisivu on ilo silmälle, mutta myös tärkeä huoltotoimi koko talolle. Puutalojen kohdalla puhutaankin usein talon huoltomaalauksesta.

Talon maalaus tehdään yleensä sulan maan aikaan, sillä tällöin seinä on todennäköisemmin kuiva ja kelikin sopiva. Pahinta auringon paahdetta kannattaa välttää, ettei maali kuivu liian nopeasti. Yleisimpien ulkomaalien paras käyttölämpötila on +10 – +30 °C. Kaikista tärkeintä lopputuloksen onnistumisen kannalta on kuitenkin se, että seinä on täysin kuiva kun talo maalataan.

Näin talon maalaus tehdään

Ennen kuin talon maalaus voidaan aloittaa, tehdään huolelliset pohjatyöt kestävän sekä tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi. Jos vanha maali on jo alkanut halkeilemaan tai hilseilemään, poistetaan maali kaapimella tai teräsharjalla. Ehjää ja tasaista maalipintaa ei tarvitse välttämättä poistaa uuden alta.

Seuraavaksi talo pestään talon julkisivulle kehitetyllä pesuaineella. Pohjatöiden aikana myös löydetään mahdolliset homepilkut, jotka voidaan pestä homepesuaineella, joka tuhoaa alkaneen homekasvuston. Kaikkien epäpuhtauksien peseminen on tärkeää, jotta uusi maali voi tarttua seinään mahdollisimman tasaisesti.

Kun talon ulkoverhous on tasainen ja puhdas, voidaan aloittaa ulkomaalaus. Kuten jo edellä totesimmekin, on paras aika talon maalaukseen pilvipoutainen kesäpäivä. Tällöin talon ulkoverhous on varmasti kuiva, eikä aurinko porota suoraan kohti, kuivattaen ulkomaalia liian nopeasti.

Me huolehdimme talon maalauksen ajan asianmukaisista suojauksista, ettei maalia löydy projektin päätteeksi ikkunoista, ovenpielistä ja kukkapenkistä. Turvalliset telineet tai tarpeen mukaan nosturi varmistavat, että korkeakin talo saadaan maalattua työturvallisuus mielessä. Siivoamme myös jälkemme huolellisesti, joten ulkomaalaus on ammattilaisen tekemänä talon asukkaille hyvin huoleton ja vaivaton urakka. Vaikka työskentelemmekin pääsääntöisesti Jyväskylässä ja Keski-Suomessa, teemme talojen ulkomaalauksia myös Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Etelä-Suomessa.

Talon maalaus
Talon maalaus

Talon maalaus huolellisena takuutyönä

Maalaustyö kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi, sillä talon ulkomaalaus vaatii paitsi asiantuntevat pohjatyöt, myös erityistä kalustoa. Suoritamme talojen maalaukset turvallisesti aina telineiltä, tai korkeaa taloa maalattaessa nosturia apuna käyttäen.

Myönnämme tekemällemme työlle aina takuun ja voit olla luottavaisin mielin, ettei uusi ulkomaali ala halkeilla seuraavan vuoden aikana sääolosuhteiden ja talon elämisen seurauksena. Tilaa siis ammattilaisen tekemä talon maalaus – Jyväskylän seudulle pääsemme nopeasti töihin, mutta sopimuksen mukaan palvelemme kauempanakin aina Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa asti.